Тревожен Караславов:”Дано не последваме Левски”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Прокуристът на Ботев Пловдив Асен Караславов заяви, че силно се надява Канарчетата да не последват съдбата на изпадналия във задушаващ финансов недоимък Левски.

Шефът на Жълто-черните за пореден път изрази надежда, че бизнесменът Георги Самуилов може да размисли и да вземе решение да продължи да издържа клуба.

Именно той е изплатил и премиите на играчите след победата в градското дерби с Локомотив от първия кръг в първенството.

Самуилов прехвърли акциите си на фенско сдружение, което обаче бързо-бързо призна, че не е в състояние да осигурява необходимите финанси.

В петък предстои Общо събрание на клуба, след което се очакват важни решения.

“На сбирката ще разберем какво ще е бъдещето,” коментира бившият бранител Караславов. “Тепърва се търсят спонсори, но за мен най-добре ще е, ако Георги Самуилов остане.

“Сдружението води преговори с него и мисля, че има големи шансове това да се случи. Всички се надяваме на това. Господин Самуилов изплати премиите след мача с Локомотив. Надявам се да не последваме съдбата на Левски.

“Ще продължим да налагаме младите таланти на Ботев, както го правим и сега. Състоянието на клуба няма да попречи на строежа на стадион “Христо Ботев”.

“В момента аз съм единственото оперативно лице, което взема решенията в клуба и успявам да се справя с това. Изпълнихме селекцията, която треньорът пожела, и отборът в момента изглежда много добре.”