google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Аржентинската звезда на Барселона Лео Меси отдаде заслуженото на новия шампион Реал, признавайки че тимът от Мадрид се е справил по-добре с предизвикателствата на хаотичния сезон в Ла Лига.

Барса, спечелил титлата през последните два сезона, се прости с надеждите си за трети пореден триумф в Примера, отстъпвайки снощи у дома на Осасуна с 1:2 в предпоследния си мач в хода на първенството.

“Да, ние натискахме през целия сезон, но в същото време трябва да признаем, че бяхме и много непостоянни,” откровено коментира Меси пред Movistar.

“Срещу Осасуна ни беше трудно да достигаме до вратата. Бяхме наясно срещу какъв стил на игра ще се изправим, но трябваше да бъдем търпеливи и да изчакаме своя шанс.

“Реал свърши добре работата си. Те се справиха отлично след подновяването на първенството. Разбира се, ние трябваше да се справяме в отсъствието на контузени играчи, и те не бяха малко, но сега, през лятото, трябва да сме по-критични към себе си и да се вгледаме детайлно към грешките, които направихме.

“Загубихме точки в доста мачове, които просто не трябваше да пропиляваме. Каквото и да казваме обаче Мадрид заслужи титлата.

“Ние пък трябва да се вгледаме в себе си, да видим къде сгрешихме, а не да се взираме в другите отбори. Няма как да спечелим титлата ако играем по начина, по който играхме днес,” завърши Меси.

В 37-те си мача в Ла Лига Барса допусна 6 загуби и регистрира 7 равенства. Немалко анализатори на Пиринеите обърнаха внимание и на колебливата игра на отбора в дефанзивен план.

Меси и компания инкасираха 38 гола, докато шампионът Реал допусна само 23 попадения в своята врата.