Три английски гранда в битка за защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът е един от най-високо оценяваните таланти в Европа

Съобщава се, че Арсенал се готви за борба с лондонските си врагове – Челси и Тотнъм Хотспър за подписа на поливалентния защитник на Лече – Патрик Доргу.

19-годишният талант започва кариерата си, играейки за датския Husum Boldklub, преди да се присъедини към младежката академия на Нордселанд. Той също така е играл за националния отбор на Дания за младежи във всичките възможни формации. Доргу подписа с Лече преди да навърши 19 години през 2022 година и направи своя дебют в Серия А за мъжкия отбор през август 2023.

В първия си пълен сезон на най-високо ниво , 19-годишният играч се превърна в ключова фигура за италианския клуб, а представянето му също привлече вниманието на няколко големи клуба в цяла Европа. Високо оценявания тийнейджър изигра 34 мача във всички турнири за ,,вълците” като дори отбеляза и два гола.

Според Calcio Lecce, италианският отбор няма намерение да продава Доргу това лято, но е готов да изслуша оферти, близки до исканата от тях цена от 25,5 милиона паунда. Докладът добавя, че Арсенал е направил официално питане за 19-годишния футболист, докато Тотнъм и Челси се смята, че просто се интересуват от ситуацията свързана с таланта. Известно е, че Наполи е изпратил официална оферта да се опита да подпише с играча, но тяхната оценка за трансферна сума не отговаря на това, което Лече иска.