Три гранда от Висшата лига искат Ковачич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хърватинът може да напусне тима на Греъм Потър през лятото

Футболистът на Челси Матео Ковачич се намира на изхода на “Стамфорд Бридж”, твърдят медиите на Острова. Интерес към него проявяват цели три отбора – Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ливърпул. Контрактът на полузащитника е до лятото на 2024, което означава, че цената му няма да бъде много висока през следващия трансферен прозорец.

И трите отбора, за които се твърди, че следят ситуацията с Ковачич спешно се нуждаят от нов халф. Манчестър Юнайтед търси конкуренция на контузения в момента Кристиан Ериксен, тъй като по всяка вероятност Марсел Забицер няма да бъде откупен от Байерн в края на сезона, поради незадоволителните му изяви с екипа на “червените дяволи”.

Манчестър Сити, от друга страна, най-вероятно ще трябва да намери заместник на Илкай Гюндоган. В момента в медиите циркулират слухове свързващи немеца с Барселона, тъй като капитанът на “гражданите” все още не е преподписал нов договор.

Ливърпул също има спешна нужда от свежа сила в средата на терена. През този сезон започнаха да излизат наяве недостатъците на застаряващите Джордън Хендерсън и Фабиньо. Цел номер 1 на “мърсисайдци” за нов полузащитник остава Джуд Белингам, но ако цената му се окаже твърде висока за ръководството Клоп ще трябва да се задоволи с Матео Ковачич.