google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Екзекуторът на Лудогорец - Карабах, ще има тежка задача в Загреб

Днес започват плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионска лига. Тази вечер от 22:00 часа ще се изиграят три срещи, като в сряда има още четири двубоя от първите битки между отборите. Остава да научим последните седем участника в груповата фаза на новия формат на Шампионска лига и те ще бъдат определени окончателно следващата седмица след реваншите.

В един от най-интересните двубои в плейофите, отборът на Карабах се изправя срещу Динамо Загреб. Азербайджанският тим е гост в първата среща тази вечер. Карабах ще се стреми да не загуби на стадион “Максимир”. Азербайджанският шампион разгроми Лудогорец миналата седмица, нанасяйки поражение със 7:2 на “орлите” и така с общ резултат 8:4 продължи напред. Преди това Карабах се справи с Линкълн Ред Импс от Гибралтар. Динамо Загреб пък се включва в турнира от плейофите. Хърватският шампион влиза като фаворит за успеха, но дали ще зарадва феновете си с победа?

В друга среща тази вечер тимът на Лил е домакин на Славия Прага. Френският тим елиминира Фенербахче след продължения в предходната фаза на турнира. Лил направи два оспорвани мача срещу турския гранд. Въпреки загубата с 0:1 в реванша в Турция, Лил вкара късен гол в продълженията и намери място в плейофите. “Песовете” надвиха Реймс с 2:0 като гости в мач от френското първенство в събота и са амбицирани за нова победа, когато посрещнат Славия Прага. Чешкият шампион се справи убедително с Унион Сен Жилоа в третия квалификационен кръг. Славия постигна две победи срещу този съперник и с общ резултат 4:1 се класира в плейофите. Гостите са в серия от шест поредни победи, таак че Лил ще има труден съперник тази вечер.

Бодьо Глимт срещу Цървена звезда е последния от плейофните мачове тази вечер. Норвежкият шампион ще се стреми да вземе аванс преди реванша в Белград. Бодьо Глимт срази Ягиелония Бялисток с 4:1 в реванша миналата седмица и записа втори успех над полския си съперник, за да се класира убедително в плейофите. Тимът на Цървена Звезда пък не е играл в турнира този сезон и стартира от фазата на плейофите. Гостите са в серия от три поредни успеха, постигнати в сръбската Суперлига. Очакванията са за равностоен мач между Бодьо Глимт и Цървена звезда, като букмейкърите дават предимство на домакините.