google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул, Нюкасъл Юнайтед, Тотнъм следят Йоахим Андерсен от Кристъл Палас

Медията Caught Offside съобщава, че отборите на Ливърпул, Нюкасъл Юнайтед и Тотнъм следят отблизо ситуацията на Йоахим Андерсен в Кристъл Палас. И трите клуба от Висшата лига имат желание да подсилят защитата си и са определили датския национал като трансферна цел за лятото.

Андерсен се присъедини към “орлите” през лятото на 2021 г. от отбора на Лион след много силен период под наем във Фулъм. Откакто заигра в редиците на Кристъл Палас, датчанинът е неизменна част от стартовия състав и има над 110 мача. През миналия сезон Йоахим Андерсен игра във всеки от техните 38 мача във Висшата лига. Датският национал има още две години от договора си с Кристъл Палас, но Ливърпул, Нюкасъл и Тотнъм може да се опитат да го грабнат от “Селхъст Парк”.

Жоел Матип напусна Ливърпул след изтичането на договора си, а мърсисайдци все още не са взели негов заместник. За достатъчно дълбочина в защитата от “Анфийлд” искат да добавят опитен централен защитник към състава си и Андерсен изглежда подходящ за тях.

Треньорът на Нюкасъл Еди Хоу също търси повече дълбочина в защитата, а последователните изпълнения на Андерсен го поставиха на техния радар. Докато „свраките“ и “червените“ също настояват за услугите на неговия съотборник Марк Гуехи, то във финансово отношение Андерсен ще бъде по-добра сделка.

Междувременно Тотнъм също е в битката за датския бранител, тъй като Анге Постекоглу иска да подпише с още един централен защитник, за да засили конкуренцията в центъра на отбраната. Предстои да видим къде Андерсен ще продължи кариерата си и дали ще остане на ‘Селхъст Парк’ след края на август.