google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изглежда, че трилогия между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри няма да има поне към момента. Третата битка между атрактивните боксьори в тежка категория трябваше да се състои на 18-ти юли в Лас Вегас е отложена за неопределено време. Журналистът от ESPN Дан Рафаел твърди, че има промяна в предварителните планове за мача, а причината за това е пандемията от коронавирус. Тежката дума за това има и самият Боб Аръм, който освен агент на Тайсън Фюри представлява и Кубрат Пулев.

“Определено няма да е тогава. Дори не знаем дали MGM ще отвори тогава!”, категоричен е Боб Аръм.

В момента големите бойни промоутъри в областта на смесените бойни изкуства и бокса търсят всевъзможни варианти за провеждане на своите събития. Една от опциите е провеждане на ивент при закрити врати, който да бъде излъчван онлайн, печалбите да дойдат чрез покупка на възможност за гледане от разстояние и това отчасти да донесе някакви приходи и задоволяване на интерес в условията на пандемията. Като че ли боксовите агенти обаче не приемат особено присърце подобен вариант.

“Няма как да гарантираме на боксьорите и феновете, че събитието ще се проведе тогава. Къде ще тринарт за него? Просто няма смисъл. Трябва да направим крачка назад. Как ще продадем билети? Абсурдно е. Всички правим стъпка назад и боксът не е изключение. Това е част от случващото се в целия свят. Най-ранната възможна дата е октомври. Внимателни сме много и се молим всичко да приключи в обозримо бъдеще и да започнем нов план, за да се случат нещата. Никой не се е сблъсквал с подобно нещо”, допълва Аръм.

Нова битка между Фюри и Уайлдър ще бъде посрещната с голям интерес след последните два двубоя. Първият завърши с изключително дискусионно равенство, в което Фюри беше боецът с повече попадения, но бе свален от Уайлдър. При вторият двубой британецът доминира Дионтей и успя да спечели мача с технически нокаут много преди последния гонг. Трети двубой би дал окончателен отговор на въпроса кой от двамата е по-добрият боксьор – дилеча, която вълнува милиони фенове по света.