Труден, но много важен успех за Барселона срещу Хетафе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона спечели домакинството си на Хетафе с 2:1 в двубой от 24-ия кръг на испанската “Ла Лига”. Антоан Гризман и Серхи Роберто отбелязаха попаденията за “каталунците”, докато Анхел бе точен за гостите. 

Преди началото на двубоя, футболистите на Барселона излязоха от тунела с фланелки на Усман Дембеле, за да изразят подкрепата си към френския национал, който се възстановява от поредна тежка контузия. Кике Сетиен заложи на Лионел Меси, Антоан Гризман и Ансу Фати в предни позиции, докато Артур, Бускетс и Де Йонг действаха в средата на терена.

Наставникът на домакините трябваше да прави принудителна смяна в началото на мача, след като Жорди Алба се контузи и бе заменен от Жуниор Фирпо в 22-рата минута. Единадесет минути след това, Барса откри резултата след попадение на Антоан Гризман, който се възползва от асистенция на Лионел Меси. Барселона доминираше до почивката като завърши първото полувреме с над 75% владеене на топката. Тимът вкара и втори гол шест минути преди края на първата част, като негов автор бе Серхи Роберто, който с прецизен удар не остави шансове на вратаря на съперника. Две минути преди почивката Лионел Меси пропусна добра възможност за трети гол за домакините.

След равностойно начало на второто полувреме, Хетафе се върна в мача с гол на Анхел в 66-ата минута. Той вкара красиво попадение с прецизен удар от ъгъла на наказателното поле. След попадението, гостите опитваха да създадат опасни атаки за изравнителен гол, но Барса се справи добре в защитен план.

От своя страна, “каталунците” задържаха повече топката и играта се водеше предимно в центъра на терена. Барселона не успя да реши мача с трети гол, но все пак запази аванса си и стигна до така важния успех. Тимът на Кике Сетиен събра 52 точки в своя актив след победата и се изравни с лидера Реал Мадрид, който утре приема Селта. Хетафе пък остана на третото място в класирането с актив от 42 точки, като има 2 повече от четвъртия Атлетико Мадрид.