Фил Фоудън: “Трудно е да не играеш”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фил Фоудън обясни какво е да бъдеш под ръководството на Гуардиола

Футболистът на Манчестър Сити говори пред медиите от острова относно това какво означава да играеш за легендарния Пеп Гуардиола. През този сезон на английския национал му се налага да се бори за титулярното място с намиращия се в чудесна форма Джак Грийлиш.

“Разбира се, трудно е да не играеш. И нашият треньор знае това, защото имаме много играчи, които просто обичат футбола и винаги искат да бъдат на терена. Всички в съблекалнята ни наистина обичат да играят футбол. Вижте Бернардо Силва например в мача срещу Нюкасъл. Той не беше в титулярния състав, но когато влезе на терена, отбеляза втория гол. Чувствам, че сега изграждаме истински колектив. Всички се подкрепяме и работим един за друг”, сподели младокът.

В момента “гражданите” са на второ място във Висшата лига, на 7 точки зад лидера Арсенал, но и мач по-малко. Усилията на възпитаниците на Гуардиола обаче се очаква да бъдат съсредоточени в Шампионска лига, която все успява да се изплъзне от ръцете на испанския специалист откакто напусна Барселона.