Тухел: Академията трябва да бъде гръбнакът на този клуб
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нямам съмнение, че ще Хавец ще покаже таланта си"

Мениджърът на Челси Томас Тухел смята да продължи с налагането на юноши на „сините“ в първия тим, след като част от тях имаха заслуга отборът да продължи напред във ФА Къп.

“Вратата на офиса ми е винаги отворена за треньорите и ръководителите на академията. Искам да гледам възможно най-много от тренировките и мачовете им, но Ковид-19 пандемията не ми го позволява в момента. Моето лично мнение е, че академията трябва да бъде гръбнакът на този клуб. Колкото повече момчета излизат от нея за първия отбор, толкова по-добре за Челси”, заяви германецът.

През лятото на 2020-а  лондончани пръснаха над над 200 милиона паунда за нови попълнения, като най-много „сините“ платиха за 21-годишния плеймейкър Кай Хаверц – около 71 милиона. За момента Хаверц не отговаря на очакванията, но мениджърът е на мнение, че това ще се промени рано или късно.

“Пределно ясно е, че той има потенциал и може да го покаже на терена. Някои футболисти се нуждаят от повече време за адаптация от други. Това е най-обикновен процес. Кай е наясно с таланта си и нямам съмнение, че ще го покаже”, добавя Тухел.