Тухел: Ако искате да обвините някого, обвинете мен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кепа се чувства зле и ние му съчувстваме, но не го виним за загубата. Взех решението да го пусна, както направих на предишния финал, защото той тренира много усърдно и играчите ми знаят колко е добър"

Мениджърът на Челси Томас Тухел поема пълна отговорност за решението си да смени титулярния вратар Едуар Менди с Кепа Арисабалага за дузпите във финала на Купата на Лигата. Менди направи отличен мач, но германецът реши да заложи на Кепа за 11-метровите удари, което в крайна сметка се оказа грешка. 27-годишният испанец не успя да отрази нито един удар на играч на мърсисайдци, а освен това пропусна единствената дузпа, заради което Ливърпул грабна трофея.

“Играчите знаят, че сме го правили и преди. Но грешки се случват. Аз правя грешки, Еду направи грешка, заради която можеше да получим решителен гол. Ако искате да обвините някого, обвинете мен. Аз взимам решенията и не го правя, за да бъда герой. Имах своите причини и се опитах да ги обясня. Не правя подобна смяна за пръв път. Днес трябваше да изпълним 11 дузпи, за да определим победител. Ако трябва да обвините някого, обвинете мен, няма проблем”, коментира след мача германецът.

“Кепа се чувства зле и ние му съчувстваме, но не го виним за загубата. Взех решението да го пусна, както направих на предишния финал, защото той тренира много усърдно и играчите ми знаят колко е добър. Той просто има повече време да тренира дузпи в сравнение с Еду, който играе повече. Всички знаят колко добър е Кепа и колко е трудно да му отбележиш дузпа. За съжаление днес не успя да спаси нито един удар, но и съперникът изпълни брилятно своите изстрели. Накрая бе много тъжно, че точто той пропусна последната дузпа, но не мога да го виня за нищо”, добави специалистът.

Снимка: Twitter