google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Байерн беше най-правилното решение за мен", заяви немският наставник

Днес отборът на Байерн Мюнхен официално представи новия си треньор Томас Тухел. Опитният специалист наследи Юлиан Нагелсман, който остави баварците в отлична позиция, според думите на Тухел. 49-годишният наставник подписа договор за 2,5 години с баварците и заяви, че за него е чест да работи на “Алианц Арена”.

“За мен е чест да подпиша с Байерн Мюнхен. Специални благодарности за доверието на Оливер Кан, Хасан Салихамиджич, Херберт Хайнер и Ули Хьонес. Когато работиш чужбина за известен период, ставаш още по-наясно за важността на Байерн. Това е един от най-големите клубове в цял свят”, започна Тухел на пресконференцията.

„ДНК-ато на Байерн е изцяло свързано с победите, както и с начина, по който играеш футбол. Този тим е един от най-добрите в Европа. Очаквам с нетърпение да работя с този състав. Можеш да се бориш за всеки трофей с този отбор. Това също е голяма отговорност. Има и лична причина да работя тук. Така съм близо до семейството си и мястото, където съм роден. Има много причини, които ме накараха да приема на момента”, продължи новият треньор на баварците.

„Моментът беше изненадващ. Нямах предварителен договор, не го очаквал. Смятах, че ще продължа треньорската си кариера в чужбина. Първият ни разговор беше във вторник вечерта. Предизвикателството беше решаващият фактор”, призна бившият мениджър на Челси.

„И преди бях в близък контакт с Байерн. Но тогава нямах търпение. Никога не би било уместно да притискам някого. Този път нещата се развиха много бързо. Това беше най-правилното решение за мен”.

„Нямаме много време. Спечелването на всички титли е възможно. Всичко ще се реши от детайлите. Имам идея какво да правя и наистина го очаквам с нетърпение. Ще се борим за всички трофеи”.

„Моят треньорски щаб също не беше подготвен, така че благодаря на семействата им за тяхната гъвкавост. Ще работя с Арно Михелс и Жолт Льов, с които сме заедно отнад 10 години. Надяваме се да добавим Антъни Бари, който в момента работи в Челси”, каза Тухел относно своя щаб.

„Позицията, на която Юлиан остави Байерн, а именно да имаме шанс да спечелим и трите състезания, трябва да бъде използвана. Има и рискове, но обичаме натиска и работата под стрес. Любовта ми към играта е много по-силна от притесненията. Трябва да подходим с увереност и да опитаме да спечелим и трите трофея през кампанията”, каза Тухел.

Байерн е в битката за титлата в Бундеслигата, като изостава на точка от Борусия Дортмунд. Баварците са на 1/4-финлите в Шампионска лига – противник им е Ман Сити, а в същата фаза в Купата на Германия ще играят с Фрайбург.