Тухел: Жиру заслужава титулярно място във всеки един двубой
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският нападател донесе успеха на Челси срещу Атлетико във вторник с фантастичен гол

Старши-треньорът на Челси Томас Тухел се изказа много ласково за нападателя Оливие Жиру. Германският специалист заяви, че френският футболист трябва да стартира като титуляр във всеки двубой. Припомняме, че Жиру донесе победата на “сините” в първия 1/8-финален мач в Шампионска лига срещу Атлетико Мадрид с изключително изпълнение. Германският треньор на “сините” обаче отказа да разкрие дали Жиру ще бъде титуляр срещу Манчестър Юнайтед в голямото дерби във Висшата лига този уикенд.

“Жиру заслужава да започва като титуляр във всеки мач. Той е лидер, тренира много, голяма личност е. Няма значение дали стартира или не, готви се усилено. Сега обаче няма да разкрия дали ще започне от първата минута срещу Манчестър Юнайтед”, сподели Тухел.

“Тиаго Силва проведе индивидуална тренировка днес. Беше на терена, но почувства, че това е много голяма стъпка. Надявам се, че ще се присъедини към останалите през другата седмица”, добави треньорът на Челси.

“Наясно сме, че предстоящият двубой с Манчестър Юнайтед е голямо предизвикателство, защото те нямат загуба като гост в първенството. Знаем, че се изправяме срещу тим, който може да те нарани всяка секунда с индивидуалните качества на футболистите си и тяхната скорост”, заяви Тухел, който все още не познава вкуса на поражението като мениджър на “сините”.