Турция победи Грузия 3-1 в Дортмунд с красиви голове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Турците стигнаха до победата срещу дебютанта на Европейски първенство.

Турция постигна успех с 3-1 срещу дебютатна на голям форум Грузия на Сигнал Идуна Парк като и двата гола за победата бяха изключително красиви.

Мерт Мюлдюр откри резултата в 25тата минута на мача с феноменален гол. Защитникът на Фенербахче засече топката от воле извън наказателното поле за да даде преднина на Турция. Само 2 минути по-късно турците удвоиха своята преднина, но голът им беше отменен след намесата на ВАР заради засада. Това даде увереност на грузинците и в 32тата минута Жорж Микаутадзе вкара за да изравни резултата като двата отбора се оттеглиха при 1-1 след първото полувреме.

През второто полувреме отново видяхме феноменален гол който отново осигури преднина на Турция като негов автор беше младата звезда на Реал Мадрид Арда Гюлер като 19-годишният халф заби топката неспасяемо в горния десен ъгъл извън наказателното поле.

Гиорги Кочорашвили показа изумителна техника в наказателното поле на Турция и беше много близо до това да изравни резултата отново в 70тата минута, но неговият удар се отби в горната греда.

В добавеното време Грузия отново бяха много близо до изравнителен гол, но двама грузински футболисти си попречиха в наказателното поле на Турция като след това имаха и още 1 златен шанс, но го пропуснаха и Турция вкараха гол на празна врата в последната секунда на мача след контраатака.