google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Андрю Робъртсън е трансферна цел на Галатасарай

Медиите в Турция пишат, че шотландският защитник Андрю Робъртсън е обект на интерес от страна на Галатасарай. Турският гранд има за цел да подсили защитата си и искат да вземат ляв бек с опит на международната сцена. Така Робъртсън се очертава като важна трансферна цел за Галатасарай.

Андрю Робъртсън се утвърди като един от най-добрите играчи във Висшата лига, откакто се присъедини към Ливърпул от Хъл Сити през юли 2017 г. Шотландският футболист бе рисков трансфер, но оправда вложените пари в него, тъй като при закупуването му той играеше във второто ниво Чемпиъншип.

Робъртсън доказа своята класа през последните седем години, помагайки на Ливърпул да спечели почти всеки голям трофей през периода. 30-годишният футболист се е появил близо 300 пъти досега за тима от “Анфийлд”, като в същото време е отбелязал 11 гола и има 65 асистенции.

Дългосрочното бъдеще на Робъртсън в клуба е несигурно на фона на възникващите слухове за негов трансфер в големи клупове в Европа. Шотландският национал е свързван с отбори като Байерн Мюнхен и Реал Мадрид. Последните новини предполагат, че опитният ляв бек е в полезрението на Галатасарай.

Интересът на Галатасарай към Андрю Робъртсън е разбираем, тъй като треньорът на тима Окан Бурук няма много леви бекове в състава си. Редно е турските шампиони да вземат нов ляв бек, като искат да се подсилят с един от основните играчи на Ливърпул.