Уайт охлади страстите: Не очаквам публика скоро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на UFC Дейна Уайт обяви, че предстоящите събития планирани от организацията няма да се радват на аудитория в залата, защото публика няма да бъде допускана. Промоутърът няма търпение да се завърне към провеждането на атрактивни файткарти и в последните седмици анонсира неколкокатно намеренията си да проведе силни  бойни вечери с участието на едни от най-добрите си бойци. Първата дата на дългоочакваното завръщане на UFC ще бъде 9-ти май и вече се спекулира с дестинацията,на която се е спрял Уайт, като по последна информация това ще бъде щатът Флорида.

Възможността за наблюдаване на срещите ще бъде изцяло в онлайн пространството чрез покупка на права за гледане – практика, която промоутърът е използвал и преди с отличен успех. В този момент най-важното за организацията остава да провежда мачове по смесени бойни изкуства в условията на най-голяма безопасност.

“Очевидно е, че светът ще бъде различен и аз гледам далеч в бъдещето. Не очаквам да има публика на събитията ни още дълго време. Това съм го изключил като вариант. Трябва да гледаме всички различни неща. Хората си мислят, че аз не приемам серионо това, което се случва, защото искам бързо да се завърна и такива неща. Нямам планове да пускаме феновете в залата още дълго време. Всичко, което сега ме интересува е да направим нещата безопасно за всички на събитията ни. Не ми трябва публика”, заяви президентът на UFC

Вън от съмнение е, че Уайт има огромна нужда от провеждане на събития, които да се радват на солиден зрителски интерес “на живо” и думите “публика не ми трябва” трябва да се тълкуват като приемане на настоящите здравни стандарти наложени в Америка. Страната е сред най-пострадалите от глобалната пандемия от Коронавирус и местните власти нямат никакво намерение да облекчават мерките преди ясни индикации, че положението се подобрява. По тази причина Уайт е готов да се раздели с виковете на трибуните, стига да има възможността да изпълни плана си – силни битки и глобален онлайн интерес към тях.

Любопитна подробност е, че организацията предлага много интересен пакет за “късметлийски фен” – на лотариен прицип ще бъде изтеглен човек, който ще спечели самолетни билети до Вегас с три нощувки в сърцето на Невада. Той ще има невероятната възможност да бъде рамо до рамо с Дейна Уайт по време на организацията на двубоите, кантара и пресконференцията, след което   има гарантирана вечеря с холивудската филмова звезда Хали Бери. По-късно щастливецът и актрисата ще наблюдават на специални VIP места двубоите. Предвид настоящите регулации обаче е очевидно, че за надпреварата имат шансове единствено хора живеещи на територията на Щатите.