google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Пореден голям мач в бокса ще се наложи да почака, заради Коронавируса. Двубоят между Дилиън Уайт и Александър Поветкин бе отложен. Двамата трябваше да се бият на 2-ри май във Великобритания, но ситуацията с разпространението на заразата няма да позволи реализирането на двубоя.

На този етап сблъсъкът е отложен за 4-ти юли, но на този етап това е просто изразена надежда, която тепърва ще бъде потвърдена.

Новината за отложения двубой бе потвърдена от Еди Хърн, който направи всичко по силите си, за да запази вече уговорения календар на битките, които зависят от него. Желанието му обаче не бе достатъчно да наклони везните в полза на провеждането на боевете.

„Днес официално съобщаваме, че Уайт – Поветкин е отложен“ съобщи шефът на „Matchroom Boxing“.

„Мачовете на Кейти Тейлър и Калъм Смит също пропадат, тъй като те бяха подгряващи. Всички гледаме към календара, но никой не знае какво ще се случи. Надявам се да можем да се върнем към бокса някъде през юни, било то пред празни трибуни или в малки зали“, допълни той.

Хърн коментира и опцията срещата между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев да бъде преместена с близо месец.

„В момента гледаме за алтернативни дати без да знам нищо конкретно. Всичко зависи от това какво ще се случи с Премиър лигата в Англия. Ако има футбол през лятото, Тотнъм ще се нуждае от стадиона си и ние няма да можем да го ползваме на 20-ти юни“, каза Хърн, добавяйки че възможна нова дата е 25-ти юли.