google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров загуби на старта на участието си на тенис турнира в Монпелие от французина Грегоар Барер с 1:2 сета (7-6, 4-6, 5-7). Българинът се представи слабо и напусна надпреварата от категория ATP 250 във втори кръг. Вижте как се разви срещата:

Сет 1 

Грегоар Барер започна сета със сервис гейм и го спечели убедително, след което и Григор не допусна изненада при първото си подаване в мача. Гейм номер 3 предложи много добри разигравания и бе спечелен от французина. Димитров не дадеш ансове на съперника в следващия гейм и го спечели на нула. В средата на сета двамата бяха на върха на възможностите си и всяко разиграване беше успорвано. При 4-4 гейма Димитров имаше възможности за пробив, но ги пропусна. Гришо бе в по-добра форма в края на първата част и спечели тайбрека с 7-4 точки, след като двамата тенисисти така и не успяха да се пробият в 12 гейма.

Сет 2

Вторият сет започна неприятно за българския тенисист, след като Грегоар Барер направи пробив в първия гейм. Гришо успя да се вдигне и върна пробива в четвъртия гейм за 2-2, но след това отново загуби подаването си при това два пъти подред. В осмия гейм бившият номер 3 в света върна един от пробивите и след това спечели подаването си, за да принуди французина отново да сервира за сета. Барер обаче направи добър сервис гейм и спечели подаването си, с което вкара мача в решителен трети сет.

Сет 3

Последният сет отново започна с пробив за французина, който се възползва от липсата на първи сервис на съперника. След това Барер спечели подаването си на нула и бързо дръпна с 2-0 гейма. Френският тенисист продължи да бъде много солиден на начален удар и задържаше аванса си. При 5-3 в своя полза, Барер имаше мачбол на сервиса на съперника, но го пропусна. В сервис гейма си за спечелване на мача, французинът бе разколебаан и Димитров направи пробив за 5-5. За изненада на мнозина, Гришо веднага допусна нов пробив и Барер имаше нов шанс да сервира за победата. Този път французинът се възползва и затвори сета с 7-5 гейма, с което взе и мача с 2:1 сета.