google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В края на този месец България трябва да се изправи срещу Унгария в първи бараж от плейофите за класиране на Евро 2020. Двубоят обаче е под голяма въпросителна, тъй като УЕФА може да отложи всички мачове от плейофите заради коронавируса.

Във вторник от футболната централа ще имат конгрес в Холандия, като ще се проведе спешна среща с всичките 55 представители на страните членки на централата. Ще се дискутира бъдещето на Евротурнирите и Евро 2020 в условията на коронавируса. Ще се вземе и решение дали плейофите за Евро 2020 да се проведат, като  на 26-ти март трябва да посрещнем Унгария на стадион “Васил Левски”.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин днес ще пристигне в Амстердам и ще проведе няколко срещи с представителите на страните членки преди конгреса. Към момента от УЕФА не дават индикации, че планират отлагане на елиминационните фази на евротурнирите. Също така и Евро 2020 би трябвало да се проведе по програма като то ще се играе на територията на 12 страни.

Всички членки на УЕФА трябва да вземат решението дали някои от турнирите да бъдат отложени като официалната позиция ще стане ясна в рамките на следващите 48 ч.

Ситуацията с епидемията се влошава и се отразява на футболните първенства. Шампионатът в Швейцария бе прекъснат, а много от двубоите в Италия бяха отложени. Преди три дни Интер и Лудогорец проведоха своя двубой реванш от 1/16-финалната фаза на Лига Европа при закрити врати.