УЕФА напомни за голям провал на ЦСКА и предупреди Ливърпул да внимава
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Днес в сайта на УЕФА бе публикуван интересен материал, който се отнася за голямата преднина на Ливърпул в английското първенство. Мнозина смятат, че титлата в Англия е решена, след като воденият от Юрген Клоп отбор има 13 точки аванс пред втория Лестър и "червените" от "Анфийлд" са с мач по-малко. УЕФА напомня, че в исторически план много отбори са пропилявали подобен аванс в битката за титлата и предупреждава Ливърпул да внимава. В един от случаите точно това прави българския ЦСКА-София.

 

През сезон 2014/15 в българското първенство, “червените” имат преднина от над 10 точки разлика спрямо Лудогорец. Целият сезон на ЦСКА обаче рухва след зимната пауза, а това най-вече се дължи на продажбата на голаджията Серджиу Буш, който преминава в английския Шефилд Уензди. ЦСКА започва втория полусезон с 10 мача без отбелязан гол, а тимът се срива до петото място в класирането.

„Няма начин да спечелиш, ако не вкарваш голове”, е коментарът на Любослав Пенев по повод представянето на отбора, след като той е третият старши-треньор на тима през пролетта на 2015 година. Ситуацията става по-лоша за ЦСКА в края на кампанията тогава, когато отборът е изваден от елита и трябва да започне от третото ниво на българския футбол, споделят още от УЕФА.

Във въпросния материал за големи провали в европейските първенства се говори още за отборите на Реал Мадрид, Интер, Аякс, Нюкасъл и др.