google новини лого Последвай ни
Добави коментар

УЕФА ще направи нова видеоконферентна среща за обсъждането на възможностите за продължаване на футболния сезон. Срещата ще бъде на 23 април, а преди това ръководството на централата ще проведе телефонни разговори с всичките 55 членуващи национални федерации.

През месец март футболния сезон беше прекъснат заради пандемията от коронавирус. УЕФА не спира да прави планове и търси най-добрите възможности за подновяване на футбола в Европа. Приоритет на централата е вътрешните първенства да завършат, след което да се изиграят оставащите мачове от европейските клубни турнири.

По последни информации, УЕФА плани да поднови първенствата най-късно през юли, а европейските клубни турнири да се изиграят в края на август. Новият футболен сезон пък ще стартира през септември.

Очаква се след срещата на 23 април да има развръзка за подновяването на футболния сезон. Дотогава би трябвало ситуацията с пандемията Covid-19 да бъде по-ясна, като всички се надяват заразата да стихне и през юни отново да се играе футбол в Европа.