УЕФА прави нова видеоконферентна среща за бъдещето на футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

УЕФА ще направи нова видеоконферентна среща за обсъждането на възможностите за продължаване на футболния сезон. Срещата ще бъде на 23 април, а преди това ръководството на централата ще проведе телефонни разговори с всичките 55 членуващи национални федерации.

През месец март футболния сезон беше прекъснат заради пандемията от коронавирус. УЕФА не спира да прави планове и търси най-добрите възможности за подновяване на футбола в Европа. Приоритет на централата е вътрешните първенства да завършат, след което да се изиграят оставащите мачове от европейските клубни турнири.

По последни информации, УЕФА плани да поднови първенствата най-късно през юли, а европейските клубни турнири да се изиграят в края на август. Новият футболен сезон пък ще стартира през септември.

Очаква се след срещата на 23 април да има развръзка за подновяването на футболния сезон. Дотогава би трябвало ситуацията с пандемията Covid-19 да бъде по-ясна, като всички се надяват заразата да стихне и през юни отново да се играе футбол в Европа.