Уейн Рууни даде ценни съвети на Англия преди финала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
 “Радвам се, че финалът е срещу Италия. Испания щяха да бъдат много по-труден опонент", смята бившият нападател

Легендата на английски футбол Уейн Рууни вярва в успеха на „трите лъва“ в днешния финал на Евро 2020. Настоящият мениджър на Дарби Каунти даде ценни съвети на тима на Гарет Саутгейт за предстоящия двубой на „Уембли“ с Италия.

“Радвам се, че финалът е срещу Италия. Испания щяха да бъдат много по-труден опонент заради начина, по който определят темпото на мачовете, и как ги контролират с пасовете си, вкарвайки те в позиции, в които не искаш да бъдеш. Особено при все по-нетърпеливата голяма тълпа на “Уембли”, те можеха да разтревожат Англия. Мисля, че ние сме фаворити. По отношение на качеството, Англия имат достатъчно, а що се отнася до психиката, можете да видите, че играчите са в добро положение. Единственото ми предупреждение е да не се подлъгваме с начина, по който Италия играят и забавят играта. Ако бях на мястото на Гарет Саутгейт, щях да кажа на футболистите да играят бързо, да поддържат високо темпо и да карат италианците да работят, за да се изморят. През 2014-а Уругвай успяха да разрушат играта и да ни вкарат в темпото, което искаха. Този състав на Англия обаче е по-подготвен за това.

Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини са чудесни играчи, но не са най-бързите. Сигурен съм, че Гарет Саутгейт и Стив Холанд ще се вгледат в гола на Алваро Мората за Испания на полуфинала. Той показа, че ако вкарате няколко човека между тези двама страхотни бранители и правите прецизни движения, те не се чувстват комфортно. Ако Англия успеят да направят така, че Рахийм Стърлинг да прави своите дрибли навътре, както и Хари Кейн и останалите бързи играчи да се движат в своите позиции, на Киелини и Бонучи въобще няма да им е приятно. Честно казано, мисля си, че ако Англия играят правилно в атака, можем да имаме един прекрасен ден. Днес това може и най-вероятно трябва да бъде денят на Англия”, пише бившият нападател в колонката си за “Таймс”.