Уейн Рууни: Ливърпул ще спечели Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на Дарби Каунти – Уейн Рууни, коментира спирането на мачовете в английската Висша лига, като изрази мнение, че този сезон ще бъде доигран. 

„Ливърпул ще спечели Висшата лига. Има фенове на Евертън, които ми се обаждат и казват: „Сезонът трябва да бъде отменен.“ Разбира се, като ученик на Евертън и футболист, който е играл цели 13 години в Манчестър Юнайтед, част от мен смята, че би било добре да се лиши Ливърпул от титлата във Висшата лига. Но не. Те бяха фантастични и се справиха чудесно. Можете ли да си представите – как ще се чувствате, ако сте чакали 30 години и изведнъж да ви вземат титлата по този начин? 

Ще бъде най-справедливо да завършим този сезон. Няма да се изненадам, ако финалът му  се забави до края на 2020 г. Футболът, както всяка друга индустрия, трябва да се вслушва в препоръките и да предприема предпазни мерки срещу коронавируса. Не подкрепям и опцията да играя пред празните трибуни. В крайна сметка футболът означава среща на група хора. В играта трябва да има линейки, лекари, фелдшери. Няма начин да се мине без тях. Трябва да има и полиция. Но трябва ли да ги ангажираме на футболен мач, ако в днешната криза тяхната роля е по-важна на други места? “ заяви  Рууни пред Goal. 

Припомняме, че след 29 кръга  Ливърпул води в английската Висша лига с актив от 82 точки. Следващият мач „червените“ трябва да играят срещу Евертън. В момента турнирът е спрян поради заплахата от разпространение на коронавируса.

Уейн Рууни Ливърпул ще спечели Висшата лига