Уейн Рууни ще става боксьор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англичанинът винаги се е славел с буйния си нрав

Голмайстор номер едно на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни изглежда ще смени футбола с бокс, твърди Marca. Бившият национал на Англия иска да излезе на ринга срещу американския инфлуенсър Джейк Пол.

Пол започна своите изяви на ринга преди 5 години като до момента се е бил с доста известни личности като Бен Аскрен, Тайрън Уудли и Андерсон Силва.

Рууни, от друга страна, няма никакъв опит в бокса. За сметка на това обаче той се превърна в легенда на футбола, поради отличните си изяви с отборите на Манчестър Юнайтед и Евертън. Рууни също доскоро бе голмайстор номер 1 и на английския национален отбор, но бе задминат от нападателя на Тотнъм Хари Кейн.

През цялата си кариера на футболист Уейн Рууни е показвал своя буен нрав. Може би точно заради този свой характер, той успя да се впише отлично в отбора на сър Алекс Фъргюсън, в който личаха имената на футболисти като Неманя Видич, Рой Кийн и Пол Скоулс, които също не се славят с благи отношения към противниците си.

Промоутърът на Рууни вярва, че клиентът му може да направи чудесна кариера в бокса, макар и само в демонстративни мачове. Той сподели, че е бил молен от нападателя да му урежда боксови мачове и предишни пъти, но не го е взимал на сериозно.

По всяка вероятност мачът ще се проведе в доскорошния дом на Уейн Рууни – “Олд Трафорд”.