Добави коментар
Бразилецът се вдъхновява от Роналдо, Роналдиньо и дори Неймар...

Бразилското крило на Левски Уелтон разкри любопитни подробности за личния си живот, като в същото време не скри възхищението си от София, организацията на Сините и разбира се, от уменията на старши треньора Станимир Стоилов.

„Роден съм в Паранавай, щата Парана,“ коментира Уелтон в предаването “Домът на футбола” по Диема Спорт. „За съжаление детството ми не беше от най-щастливите. Имам голямо семейство. И искам да им благодаря, защото те винаги са ме подкрепяли и са стояли зад мен във всеки един момент.

Уелтон: "Бях на седмото небе, когато получих оферта от Левски" 2

„Братятa ми, баща ми и най-вече майка ми. Минал съм през много трудности. Всичко това ме направи по-силен, както и вярата в Господ. Благодарение на целия този труд сега съм тук.

“Най-щастливият момент в моя живот е настоящият, където сме в момента. Доста от моите близки и далечни роднини играят футбол, но те нямаха късмета да развият качествата си и да бъдат забелязани и да се занимават професионално.

„Точно това пък се случи с мен. На 13 години напуснах дома си, за да следвам мечтата си и да стана футболист. Първият ми професионален клуб е АСБ от моя роден щат. И там научих много неща. От победите и загубите, както във футбола, така и за живота.

„Преминах през доста отбори, но никога не спрях да тренирам и да се опитвам да стана по-добър и ето ме сега тук. И като говорим за всички тези трудности, в един още по-тежък житейски момент станах баща и това беше още едно изпитание. Благодарение на Гсопод детето ми се роди живо и здраво, а сега вече имам възможност да помагам на него и на майка му.

Уелтон: "Бях на седмото небе, когато получих оферта от Левски" 3

“Преди да реша да се занимавам с футбол, много харесвах капоейра – това е бразилско бойно изкуство. Но някак си от моето семейство наследих страстта си към футбола и тръгнах по този път в моя живот. А днес футболът е нещото, което обожавам и обичам.

„Имал съм много върхове и падения и не смятам никога футбола да напуска живота ми. Винаги съм се интересувал от съдбата и историята на големите футболисти и това как те са стигнали до върха.

„Роналдо, Роналдиньо, дори Неймар, са част от хората, които ме вдъхновяват. Но това, което най-много ме мотивира, е моето дете. И моята майка.

„Аз съм голям фен на татуировките и първата, която си направих, я посветих на майка ми, тя е с нейното име. В този момент аз съм много далеч от моето семейство и това не е никак лесно, но аз знам, че това е част от работата ми и трябва да го направя.

“След като получих офертата от Левски бях на седмото небе. Това беше моя мечта – да изляза от Бразилия и да дойда в Европа. Дори самият Станимир Стоилов говори с мен, което беше невероятно. В момента, в който разбрах за предложението, не съм се поколебал и за секунда дали да приема.

Уелтон: "Бях на седмото небе, когато получих оферта от Левски" 4

„Присъствието на Цунами и Роналдо ми помага изключително много, това е страхотно за мен и за тях, предполагам.

„Винаги е добре, когато имаш съотборници, които говорят твоя език и са от твоята страна. Специално в нашия случай, когато сме толкова далеч от Бразилия, тяхното присъствие е незаменимо.

“Много изненадващо за мен тук открих един много красив град, а всички ме приеха много топло и сърдечно. Неочаквано се адаптирах бързо с климата, с времето, с всичко. Бях много впечатлен от високите и красиви сгради. Тотално различно от моя роден град. Много е красиво, хората са възпитани, няма нещо, което да не харесвам. Всички е прекрасно.

„Наслаждавам се на футбола. Но когато съм вътре на терена освен всичко друго върша моята работа с много голяма отговорност. Аз съм наистина толкова щастлив, когато играя. И се радвам като едно дете.

„И затова изглеждам толкова щастлив, заради тази детска радост, която изпитам докато играя. Моят стил е… просто да играя футбол. Да дам най-доброто от себе и да покажа това, на което съм способен.

„Разбира се, харесва ми да дриблирам, обичам техничния футбол. Това е и моята характеристика, това иска и треньорът от мен – дрибъл на скорост, да се надлъгвам със защитниците и той иска да извлече максимума от моите качества.“

Добави коментар
Гласувай:
4.3/5 - 14 гласували