google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Атакуващия футболист беше кандидат за играч на сезона в Чемпиъншип

Трансферната сага около Крисенсио Съмървил е към своя край, тъй като се смята, че Уест Хям Юнайтед е близо до завършване на сделката за крилото на Лийдс Юнайтед. 22-годишният футболист едва ли би могъл да направи повече, за да помогне на Лийдс Юнайтед да се върне обратно във Висшата лига (което не стана заради загуба във финалния плейоф срещу Саутхямптън), тъй като отбеляза 20 гола и даде 9 асистенции в 46 мача в Чемпиъншип.

Преди това Челси и Ливърпул бяха свързвани с трансфер на Съмървил, но според BBC Sport, Уест Хям вече е близо до това да го привлече на ,,London stadium”. В статията се посочва, че преговорите вече са достигнали напреднал стадий и отборът на Хулен Лопетеги също не би трябвало да има проблеми при съгласуването на личните условия на Съмървил. Крисенсио Съмървил има огромно желание да бъде част от Висшата лига, което е още едно доказателство, че този трансфер е сигурен.

Холандецът ще напусне ,,Еланд Роуд” с показатели равняващи се на 25 гола и 12 асистенции в 89 мача за ,,белите”, които ще направят значителна печалба, след като платиха само 1,3 милиона паунда  на Фейенорд през 2020 година.