Уест Хям ще опита да върне във Висшата лига бивш шампион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хулен Лопетеги се опитва да направи боеспособен състав, който да се бори за класиране в Европа

Уест Хям се надява да подпише с бившия полузащитник на Челси – Н’Голо Канте от Ал-Итихад. Преговорите между двете страни продължават и има желание за сключване на сделка и от двете страни за 33-годишния футболист, който направи страхотно представяне на Евро 2024 за Франция.

Смята се, че Канте, който се премести в Саудитска Арабия през 2023 година след 7 години в Челси, е доволен в настоящия си клуб, но е готов да се завърне в Лондон. Уест Хям ще трябва да плати около 20 милиона паунда, за да има полузащитника в състава си.

,,Чуковете” са в нетърпеливо търсене на дефанзивен полузащитник, след като Калвин Филипс не оправда очакванията по време на престоя си под наем от Манчестър Сити през миналия сезон и решиха да не го привличат за постоянно. Техният нов мениджър, Хулен Лопетеги, е фен на Канте и искаше да подпише с полузащитника по време на краткия му период начело в Реал Мадрид. Преди това Уест Хям се интересуваше от испанския полузащитник Алейш Гарсия, но той избра да се присъедини към шампиона на Бундеслигата – Байер Леверкузен.

Канте прекара 8 години в Англия, след като се премести в Лестър от френския Каен през 2015 година. Той беше основна единица в отбора на ,,лисиците”, който шокира света, като спечели Висшата лига през 2016 година, постижение, което той постигна през следващия сезон с Челси след трансфер за 32 милиона британски лири на ,,Стамфорд Бридж”, където спечели и Шампионската лига, ФА Къп и Лига Европа. Той беше обявен за играч на годината във Висшата лига и PFA през 2016-17.