UFC 249 на частен остров и без Нурмагомедов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Файткартата за UFC 249 е факт. Събитието има формирани двойки бойци, които ще се изправят един срещу друг на 18-ти април. Въпреки пандемията от COVID-19 президентът на организацията Дейна Уайт е решен да доведе нещата докрай. Единственото име, което липсва в картата обаче е може би и най-очакваното. Хабиб Нурмагомедов окончателно няма да участва в ивента и ще бъде заместен от набиращия популярност Джъстин Гейджи, който ще се изправи срещу атрактивния Тони Фъргюсън. Опитът на Уайт да направи атрактивен главен двубой без Нурмагомедов в крайна сметка се увенчава с успех, макар всички фенове на ММА да копнееха за едно по-различно стечение на обстоятелствата.  Друг голям въпрос също получи отговор – как Дейна Уайт ще прескочи всички рестрикции наложени заради борбата с Коронавируса и да намери място за провеждане на събитието:

„На ден или два съм от наемането на частен остров. Имам частен остров, който съм обезпечил. Вкарваме инфраструктурата сега. Тъй като няма да успея да вкарам международни бойци в САЩ, имам частен остров, на който ще започна да ги събирам всички и да правя международни двубои оттам. Така че от 18 април UFC се възстановява и работи. Ние имаме свои самолети и всичко. Те ще летят, за да взимат бойците и да ги събират на острова“ , заяви Уайт пред TMZ Sports.

Извън главният двубой трябва да признаем, че останалите битки също будят сериозен интерес. Подглавната среща ще противопостави две бивши шампионки на организацията в категория „сламка“ – Джесика Андраде и Роуз Намаюнас. Това е своеобразен реванш между двете. В първия двубой между тях Андраде победи като по този начин сложи стана и шампион в дивизията

На UFC 249 ще видим и интригуващия двубой в „тежка“ категория, който ще противопостави непобедената „машина“ от Суринам – Жаирзиньо Розенструйк и втория в ранглистата – Франсис Нгану.

Това е списъкът с всички двубои:

Тони Фъргюсън – Джъстин Гейджи

Джесика Андраде – Роуз Намаюнас

Висенте Люке – Нико Прайс

Джереми Стивънс – Келвин Катар

Франсис Нгану – Жаирзиньо Розенструйк

Джакаре Соуса – Урая Хал

Алекс Хернандес – Омар Моралес

Рей Борг – Марлон Вера

Майкъл Джонсън – Кхама Уорти

Сиара Юбенкс – Сара Морас

Сам Алви – Райън Спан