google новини лого Последвай ни
Добави коментар

UFC 249 остана в историята като едно от най-силните събития на организацията, които така и не се състояха. Причината за това е известна на всички – световната епидемия от Коронавирус, която наложи безпрецедентни мерки за сигурност и превенция срещу заразата. Дейна Уайт опита всичко и създаде прецедент в историята на бойните спортове като ангажира частен остров, който да оборудва и подготви за провеждането на ивента. Всички тези събития остават в миналото, а Уайт готви грандиозни неща за месец май – три поредни събития само за месец, като първото от тях на 9-ти май ще предложи три шампионски двубоя. Този път мястото на сблъсъците е известно. То ще бъде в собствената зала на UFC APEX в Лас Вегас. Залата се намира точно до главните офиси на UFC и там се снимат срещите от Dana White Contender Series.”

“От следващия месец започваме да излъчваме битки на живо от там,” категоричен е Уайт.

Компанията ще направи всичко по силите си, за да осъществи събитието насрочено за 9-ти май. Организацията отмени четири галавечери в последния един месец заради пандемията.

UFC 249 трябваше да се проведе идващата събота на частен остров на западното крайбрежие на САЩ, но в последния момент Дисни и ESPN отмениха провеждането му.

Сега Уайт и хората около него са твърдо решени да не позволяват пето поредно шоу да бъде отложено и дори обявиха пълна бойна карта за 9-ти май, а главният двубой обещава големи емоции – това ще бъде неосъщественият сблъсък между Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи.

Бойна карта за 9-ти май

Тони Фъргюсън – Джъстин Гейджи, лека категория

Хенри Сехудо – Доминик Крус, петел

Аманда Нунеш – Фелисия Спенсър, перо (Ж)

Франсис Нгану – Жаирзиньо Розенструик, тежка

Джереми Стивънс – Калвин Катар, перо

Доналд Серони – Антъни Петис, лека

Грег Харди – Йорган де Кастро, тежка

Алексей Олейник – Фабрисио Вердум, тежка

Карла Еспарза – Мишел Уотърсън, сламка

Джакаре Соуса – Юрая Хол, лека тежка

Висенте Луке – Нико Прайс, полусредна

Чарлз Роса – Брус Мичел

Наредбата в щата Невада, която затвори всички бизнеси и постави хората в карантина ще действа до 30-ти април. Няма изгледи местните власти да позволят на фенове да присъстват на събитията. Остават още много въпросителни относно провеждането на събитията, но изглежда, че с помощта на Доналд Тръмп организацията този път ще успее да финализира първоначално замислените си планове. Възможно е Дейна да работи и по още една стратегическа линия за провеждането на ивенти по смесени бойни изкуства – частният остров, който беше предвиден да приюти UFC 249. Това е вероятно да бъде скритият коз в ръкава на президента на организацията в случай на нужда.