Украйна изглеждаше изгубена, но обърна Словакия до 2:1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Украинците се върнаха в битката за 1/8-финалите след успех във втория кръг от група "Е"

Украйна успя да изкова измъчена, но много ценна победа с 2:1 над Словакия във втория си мач от група “Е” на Евро 2024, с което се върна в играта за излизане от груповата фаза на турнира.

Украинците записаха катастрофално поражение с 0:3 от Румъния на старта, докато словаците поднесоха най-голямата изненада на първата седмица, надвивайки Белгия.

Словакия поведе в резултата още в 17-ата минута, когатоЛукаш Хараслин центрира в наказателното поле на Украйна и Иван Шранц с глава нямаше проблеми да вкара топката във вратата на Трубин.

След още 17 минути украинците имаха отличен шанс да изравнят, но след удар на Олександър Тимчик топката срещна дясната греда на вратата на Дубравка.

Все пак, Украйна успя да изравни резултата десет минути след почивката. Словаците направиха грешка и загубиха топката в половината на съперника, а украинците направиха бърза контраатака, през бързия Михайло Мудрик. Олександър Зинченко подаде в наказателното поле на Словакия към Микола Шапаренко, който от 11 метра матира съперниковия вратар.

Украйна продължи с натиска си, търсейки победния гол и той най-накрая падна в 80-та минута. Шапаренко прати дълъг пас зад гърба на защитата на Словакия и Роман Яремчук майсторски овладя топката преди да я плъзне покрай Дубравка, за да влезе в мрежата.