google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамци ще търсят трети пореден успех срещу "топчиите"

Астън Вила се изправя срещу Арсенал в късния двубой от съботната програма на втория кръг на Висшата лига. Двубоят на “Вила Парк” е от 19:30 ч. и е очакван с огромен интерес, като букмейкърите дават предимство на “артилеристите”.

Астън Вила спечели и двата си мача срещу Арсенал през миналия сезон и лиши съперника от шест точки, които се оказаха фатални за “топчиите” в битката за титлата. Унай Емери ще иска отново да нарани Арсенал и да запише победа срещу бившия си клуб. Астън Вила започна сезона с победа с 2:1 над Уест Хем като гост в първия кръг. Резервата Джон Дюран вкара победния гол за бирмингамци и им донесе успешно начало на новия сезон. Астън Вила демонстрира желанието си и през тази кампания да се бори за призовите места в Премиър Лийг след страхотното 4-то място от миналия сезон, когато тимът на Унай Емери изненада всички със силните си игри.

Арсенал не остави съмнение в превъзходството си срещу Уулвърхемптън и записа успех с 2:0 в първия кръг с голове на Кай Хаверц и Букайо Сака. Тази събота обаче задачата за “топчиите” ще бъде по-трудна, тъй като среща силен съперник. Арсенал спечели удивителните 25 точки от възможни 27 в мачове от Висшата лига като гост през 2024 г., запазвайки седем сухи мрежи в тези девет мача и допускайки само три гола общо.

Астън Вила обаче беше единственият отбор, който постигна дубъл във Висшата лига над Арсенал през миналия сезон, победа с 1:0 у дома преди шокиращия успех с 2:0 в Северен Лондон. Бившият мениджър на гостите Унай Емери отново ще иска да надхитри Микел Артета и тази вечер ще видим дали е способен да го направи.