Унгарците с правилно заключение: България няма класен лидер!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"На базата на аритметиката сега трябваше да е време за нов бум на българския футбол, но на хоризонта не се очертава класа, която да изведе националния отбор на България от ямата", анализираха за нас в лагера на съперника.

Унгарското издание “Magyarnemzet” излезе със специален материал, в който бе анализирано детайлно състоянието на родния футбол.

Както е известно, тази вечер в Будапеща “маджарите” посрещат “лъвовете” на Младен Кръстаич и ще търсят задължителна победа.

Унгарците съвсем правилно подчертават, че българският футбол върви стремглаво надолу и пишат, че настоящите ни най-добри играчи са Кирил Десподов и Филип Кръстев.

“Първият съперник на Унгария в квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024-та година ще бъде България. Българите в момента нямат класически футболисти като трагично загиналия Георги Аспарухов или носителя на “Златната топка” Христо Стоичков. Животът на националния отбор беше усложнен от катастрофа с автобус миналата година, а България започна европейските квалификации с домакинско поражение от Черна гора”, започва материалът.

Унгарците с правилно заключение: България няма класен лидер! 1

“Националният отбор на България е запомнен от повечето футболни фенове като отбора, воден от Христо Стоичков, който стигна до полуфиналите на Световното първенство през 1994-та година. Това обаче е не само похвала за онзи национален отбор, но и критика към днешния състав. Българският футбол има първия си разцвет през 60-те години на миналия век, а втория си още по-ярък през 90-те години. На базата на аритметиката сега трябваше да е време за нов бум на българския футбол, но на хоризонта не се очертава класа, която да изведе националния отбор на България от ямата”, добавят унгарците.

Унгарците с правилно заключение: България няма класен лидер! 2

“В средата на 90-те години България беше сред първите десет, но до 2012-та година се върна на 96-о място в световната ранглиста на ФИФА. От този момент националният отбор напредна до 71-во място, но сегашният отбор няма класен лидер. Янис Карабельов от Кишварда, който игра половин час срещу Черна гора, също е в състава, който е събран от капитана на сръбския национален селекционер Младен Кръстаич. Двамата най-ценни играчи на българския национален отбор са Кирил Десподов (Лудогорец) и Филип Кръстев (Левски), които са оценени на четири милиона евро от Transfermarkt”, пишат още в Унгария.