google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роналдо извежда Португалия с капитанската лента в първия мач на страната на Евро 2020

Европейският шампион Португалия започва участието си на Евро 2020 с двубой срещу Унгария. Мачът ще се играе в Будапеща пред пълни трибуни и е с начален час 19:00 като вече са ясни двата състава.

Португалия ще се опита да стартира с успех в група F на Евро 2020, тъй като на хартия това е най-лесният им мач, тъй като в групата са още Германия и Франция. Селекционерът Фернандо Сантош залага на отпимален състав, като Роналдо е капитан на тима и ще действа в нападение, а Диого Жота и Бернардо Силва ще му помагат в атака. В средата на терена започват Фернандеш, Карвальо и Данило, а в защита пред вратаря Патрисио стартират Семедо, Диаш, Пепе и Герейро.

Домакините от Унгария излизат с офанзивна схема 3-1-4-2. На върха на атаката ще действат опитният Адам Салай и Роланд Салай. Петер Гулачи от РБ Лайпциг е на вратата, а в тима личат имената още на уили Орбан и Адам Наги.

Стартови състави:

Унгария: Гулачи – Бота, Орбан, Атила Салай, Наги, Ловренчич, Клейнхейслер, Шафер, Фиола, Адам Салай, Роланд Салай

Португалия: Руи Патрисио – Нелсън Семедо, Рубен Диаш, Пепе, Рафаел Герейро, Бруно Фернандеш, Уилям Карвальо, Данило, Диого Жота, Бернардо Силва, Кристиано Роналдо