google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уотфорд записа подвига на сезона. Тимът на Найджъл Пиърсън смачка непобеденият до този момент във Висшата лига Ливърпул.

„Стършелите“ разгромиха своя съперник с 3:0. Два гола за домакините отбеляза Исмаила Сар (54 и 60-та мин.), а класическия резултат оформи капитанът Трой Дийни в 73-тата минута.

„Мърсисайдци“ бяха на път да подобрят рекорда за най-много поредни победи във Висшата лига, но останаха с 18. Рекорда остава за Манчестър Сити с 19 поредни спечелени срещи. Това бе и едва втория път, в който Ливърпул губи точки през сезона. „Червените“ трябва да се откажат и от друг рекорд, този на Арсенал за непобедим сезон.

Мениджърът на „мърсисайдци“ Юрген Клоп направи две промени, от победата с 3:2 над Уест хем в понеделник. Джо Гомес е извън игра, заради лека травма. На неговото място се появява Деян Ловрен. Наби Кейта също отстъпи мястото си, то е заето от Алекс Окслейд-Чембърлейн,

„Стършелите“ също направиха две промени в състава си. В игра се появиха Исмаила Сар и Кики Фемения, за сметка на Крейг Доусън и Роберто Перейра.

Ливърпул направи необичайно слабо първо полувреме. Лидерите в класирането не успяха да създадат нито една чиста ситуация за гол. Те дори не отправиха точен удар. И двете най-потенциални ситуации за гол дойдоха пред вратата на Алисон. Първо Жерар Деулфеу стреля малко над напречната греда в 11-тата минута. В продължението Уотфорд бе още по-близко до гола. Вратарят на Ливърпул излезе, за да пресече пас към Трой Дийни, но не се справи и даде шанс на англичанина да стреля. Все пак Алисън отрази удара на Дийни, но не по най-добрия начин. Нападателя опита да направи добавка, но Върджил Ван Дайк  стигна първи до топката и я изчисти.

Втората част също започна с голова ситуация за Уотфорд. Исмаила Сар изскочи зад отбраната на „червените“ и стреля от границата на наказателното поле. Алисън направи хубаво спасяване.

В 52-рата минута Анди Робътсън отправи първия точен удар за Ливърпул. Шотландецът шутира в близкия ъгъл, но Бен Фостър изби топката.

Две минути по-късно „стършелите“ откриха резултата. Масина изпълни тъч, отбраната на „мърсисайдци“ не се ориентира добре и коженото кълбо достигна до Дукуре. Той проби до аут линията и върна към Исмаила Сар, който успя да изпревари Робъртсън и се разписа във вратата на Алисън. Върджил Ван Дайк също има известна вина за гола, защото не попречи и не пресече центрирането на Дукуре.

След още 8 минути, Уотфорд удвои преднината си. Трой Дийни изведе Сар, а сенегалецът отбеляза втория си гол с много елегантен прехвърлящ удар.

В 66-тата минута Адам Лалана нацели гредата с хубав удар с левия крак.

В 72-рата минута Трент Александър-Арнолд върна много лошо към Алисон, Сар пресече топката и я предостави на Трой Дийни, който сложи точка на победната серия на Ливърпул.

В 81-вата минута Исмаила Сар пропусна да оформи своя хеттрик.