Уотфорд шокира света, разгроми Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уотфорд записа подвига на сезона. Тимът на Найджъл Пиърсън смачка непобеденият до този момент във Висшата лига Ливърпул.

„Стършелите“ разгромиха своя съперник с 3:0. Два гола за домакините отбеляза Исмаила Сар (54 и 60-та мин.), а класическия резултат оформи капитанът Трой Дийни в 73-тата минута.

„Мърсисайдци“ бяха на път да подобрят рекорда за най-много поредни победи във Висшата лига, но останаха с 18. Рекорда остава за Манчестър Сити с 19 поредни спечелени срещи. Това бе и едва втория път, в който Ливърпул губи точки през сезона. „Червените“ трябва да се откажат и от друг рекорд, този на Арсенал за непобедим сезон.

Мениджърът на „мърсисайдци“ Юрген Клоп направи две промени, от победата с 3:2 над Уест хем в понеделник. Джо Гомес е извън игра, заради лека травма. На неговото място се появява Деян Ловрен. Наби Кейта също отстъпи мястото си, то е заето от Алекс Окслейд-Чембърлейн,

„Стършелите“ също направиха две промени в състава си. В игра се появиха Исмаила Сар и Кики Фемения, за сметка на Крейг Доусън и Роберто Перейра.

Ливърпул направи необичайно слабо първо полувреме. Лидерите в класирането не успяха да създадат нито една чиста ситуация за гол. Те дори не отправиха точен удар. И двете най-потенциални ситуации за гол дойдоха пред вратата на Алисон. Първо Жерар Деулфеу стреля малко над напречната греда в 11-тата минута. В продължението Уотфорд бе още по-близко до гола. Вратарят на Ливърпул излезе, за да пресече пас към Трой Дийни, но не се справи и даде шанс на англичанина да стреля. Все пак Алисън отрази удара на Дийни, но не по най-добрия начин. Нападателя опита да направи добавка, но Върджил Ван Дайк  стигна първи до топката и я изчисти.

Втората част също започна с голова ситуация за Уотфорд. Исмаила Сар изскочи зад отбраната на „червените“ и стреля от границата на наказателното поле. Алисън направи хубаво спасяване.

В 52-рата минута Анди Робътсън отправи първия точен удар за Ливърпул. Шотландецът шутира в близкия ъгъл, но Бен Фостър изби топката.

Две минути по-късно „стършелите“ откриха резултата. Масина изпълни тъч, отбраната на „мърсисайдци“ не се ориентира добре и коженото кълбо достигна до Дукуре. Той проби до аут линията и върна към Исмаила Сар, който успя да изпревари Робъртсън и се разписа във вратата на Алисън. Върджил Ван Дайк също има известна вина за гола, защото не попречи и не пресече центрирането на Дукуре.

След още 8 минути, Уотфорд удвои преднината си. Трой Дийни изведе Сар, а сенегалецът отбеляза втория си гол с много елегантен прехвърлящ удар.

В 66-тата минута Адам Лалана нацели гредата с хубав удар с левия крак.

В 72-рата минута Трент Александър-Арнолд върна много лошо към Алисон, Сар пресече топката и я предостави на Трой Дийни, който сложи точка на победната серия на Ливърпул.

В 81-вата минута Исмаила Сар пропусна да оформи своя хеттрик.