google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Перуанският национал беше официално представен като ново попълнение на Локомотив

Новопривлеченото перуанско крило Паоло Уртадо най-вероятно ще дебютира за Локомотив (Пловдив) в очаквания с огромен интерес дуел с ЦСКА София, предвождан от недолюбивания от ръководството на Черно-белите бивш наставник Бруно Акрапович.

Според предводителя на Локо Александър Тунчев южноамериканецът ще се нуждае от двуседмична адаптация в Града под тепетата, като в този период се очаква уреждането на всичките му документи.

Мачът с Армейците пък е точно след две седмици – Бруно и новият му тим приемат Локо на “Българска армия” на 6 март. Следващият мач на пловдивчани е на 13 март, когато те са домакини на Берое.

“Хубаво е, че той вече е при нас,” коментира Тунчев. “Гледахме доста варианти през зимата, но мисля, че сега се подсилваме с наистина качествен играч.

“Ще му трябват около две седмици, за да свикне с нас и да подобри функционалното си състояние. През този период трябва да се уредят и документите му

„При нас целите и очакванията винаги са били високи. Победата над Лудогорец не променя кой знае колко нещата. Вече мислим за следващия мач.”

Уртадо пристига с доста богата визитика. Той има 38 мача за националния тим на Перу, беше част от състава на световното първенство в Русия през 2018 година, а освен това е ставал трети на Копа Америка.