Усман Дембеле е една крачка по-близо до Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Престоят на Усман Дембеле в Барселона бе пълен с възходи и падения, като според последните информации младият французин се придвижва с една крачка по-близо до Ювентус.

Въпреки че 23-годишният французин е вторият най-скъп трансфер на Барса в историята на клуба, само зад Филипе Коутиньо, той никога не е успял да се утвърди, нито да укрепи мястото си в състава от пристигането си.

И сега, според информация на Mundo Deportivo, Усман Дембеле е все по-близо до Ювентус, тъй като “бианконерите” изглежда се интересуват от неговите услуги. Трябва да се отбележи обаче, че италианците обмислят само сделка под наем, а не постоянен трансфер.

Това се дължи най-вече на постоянните контузии на французина, както и крехката му физика. Ювентус не иска да инвестира големи суми пари в играч, който не може да гарантира, че ще остане здрав през целия сезон.

Интересното, което трябва да отбележим тук, обаче, както обяснява и Mundo Deportivo, е, че Барселона е готова да изслуша предложението на Ювентус, защото те знаят, че Дебмеле просто трябва да играе, ако иска да се развива и определено би могъл да използва времето далеч от клуба. да си възвърне формата и самочувствието.

“Старата госпожа” и “блаугранас” за пръв път започнаха да говорят за трансфер на французина по време на преговорите си за Миралем Пянич, но засега босненецът изглежда далеч от “Камп Ноу”.

Юве иска Дембеле под наем, а Барса вижда евентуален трансфер на французина в Торино като добра възможност, както за тях, така и за играча. Разбира се, те искат младото крило да се докаже и да докаже на света, че все още може да бъде един от най-добрите офанзивни футболисти и бъдещето е пред него.

Освен това Фабио Паратичи, главен директор на Ювентус, харесва играча и има добри отношения с неговия агент. Това наистина може да бъде в помощ на “Бианконерите” в тази сделка.