Успешен старт за Григор Димитров на Australian Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров започна с победа участието си на Australian Open, след като в първия кръг на турнира записа успех с 3:1 сета срещу Хуан Игнасио Лондеро (4-6, 6-2, 6-0, 6-4). Димитров започна колебливо двубоя, но след това не остави шансове на съперника си. Бъгларинът бе много силен на сервис и регистрира 17 аса.

Хуан Игнасио Лондеро показа стабилна игра в първия сет и направи пробив при резултат 4-4 гейма. Грешки от ракетата на Димитров помогнаха на аржентинеца да регистрира брейк, а след това Лондеро затвърди пробива си на собствен сервис и спечели първия сет.

Григор Димитров направи първия си пробив в мача в шестия гейм на втория сет. При 3-2 гейма в негова полза, Гришо проби своя опонент на нула и дръпна с 4-2. Димитров спечели без проблеми сервиса си за 5-2 и осъществи още един пробив, с което изравни сетовете.

В сет номер 3 българинът просто прегази своя опонент и не остави съмнение в превъзходството си. Григор направи три пробива и не загуби нито веднъж подаването си и по категоричен начин взе сета с 6-0. Димитров продължи да доминира на корта и в 4-ия сет. Лондеро се опита да се върне в мача, но силите му стигнаха да вземе 4 гейма. Гришо спечели четвъртия сет с 6-4 и по този начин с 3:1 сета се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

В следващия кръг българинът ще се изправи срещу Леонардо Майер или Томи Пол. Димитров има открит път към 1/8-финалите на турнира, след като в неговата част от схемата отпаднаха поставените Борна Чорич и Денис Шаповалов.