google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров изигра силен мач на старта на участието си на турнира в Ротердам и победи в два сета Денис Шаповалов с 6-3, 7-6(3) в мач от първия кръг на надпреварата. По този начин най-добрият български тенисист се завърна на победния път след две поредни поражения.

Димитров започна трудно срещата и трябваше да отрази две точки за пробив още в първия гейм, но Гришо повиши качеството си на игра и успя да обърне гейма. След това последва много оспорван гейм при сервиса на Шаповалов и Димитров пропусна две точки за пробив, но при третия си брейк бол спечели разиграването и стигна до пробив. В третия гейм нашият тенисист даде само точка на съперника и бързо дръпна с 3-0 в първия сет. Нов пробив до края на първата част не последва и Гришо взе сета с 6-3.

Вторият сет не предложи пробиви като дори до десетия гейм нямаше нито една точка за пробив. При 4-5 в полза на Шаповалов, канадецът изпусна сет бол, като Димитров показа характер и направи обрат в гейма, за да изравни за 5-5. След това двамата сравнително лесно взеха геймовете си и се стигна до тайбрек. Димитров показа много по-добра игра в дългия 13-ти гейм и го спечели със 7-3 точки, с което затвори мача с 2-0 сета.

Във втория кръг на турнира в Ротердам, Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Феликс Оже-Алиасим – Ян-Ленард Щруф.