Уулвърхемптън разби Еспаньол и мисли за следващата фаза в Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Уулвърхемптън разгроми Еспаньол с 4:0 у дома в пърия 1/16-финален двубой между двата тима в Лига Европа. Възпитаниците на Нуно Еспирито Санто бяха в пъти по-добрият отбор на терена, а с хеттрик се отличи Диого Жота. Другото попадение за “вълците” пък бе дело на Рубен Невеш, който вкара страхотен гол.

Уулвърхемптън няма спирка в турнира през този сезон като стартира още от втори предварителен кръг. Активът на тима до момента е 11 победи, 1 равенство и 1 поражение в 13 срещи в състезанието. Тази вечер “вълците” излязоха за третия си мач в рамките на 10 дни, но просто разбиха своя съперник от Каталуния.

В 15-ата минута на срещата Уулвс поведе с попадение на Диого Жота след центриране от корнер. Малко след това Руи Патрисио допусна неточност, но Еспаньол не успя да се възползва. Първото полувреме предложи доста битка в центъра на терена, но домакините владееха инициативата.

След почивката Уулвс вкара три попадения и отказа своя съперник да мисли за нещо повече в турнира. Резултатът стана 2:0 в 52-рата минута, когато Рубен Невеш се разписа с фамозен гол от воле от 20-на метра. В 67-ата минута на двубоя Диого Жота от малък ъгъл направи 3:0, а девет минути преди края на редовното време отново португалецът с книжален удар оформи своя хеттрик, за да фиксира крайния резултат 4:0.