Уулвърхемптън с обрат над Тотнъм – “вълците” близо до топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Уулвърхемптън записа много важна победа при визитата си на Тотнъм с 3:2 в мач от 28-ия кръг на английското футболно първенство. Тимът на Нуну Ешпириту Санту продължи със силните си изяви през този сезон и даде заявка за класиране в  зона Шампионска лига.

“Вълците” се доближиха на 3 точки до топ 4 след победата си в Лондон, събирайки 42 пункта в своя актив и са на 6-ото място. Те задминаха своя опонент, като Тотнъм вече е на 7-ата позиция с актив от 40 точки.

В 13-ата минута на срещата Тотнъм имаше шанс да поведе в резултата. Английският национал Деле Али обаче стреля слабо и Руи Патрисио спаси. Малко след това Стивън Бергвайн даде аванс на домакините като имаше известна доза шанс да отбележи попадението – 1:0. В 27-ата минута гостите възстановиха равенството чрез защитника Мат Дохърти, който се разписа с удар от 4-5 метра.

“Шпорите” бяха по-активният отбор до почивката и търсеха попадението. Защитникът Серж Орие вкара страхотен гол в края на първото полувреме и възпитаниците на Жозе Моуриньо имаха аванс след 45 минути игра – 2:1.

През второто полувреме обаче на терена имаше само един отбор – този на гостите. Малко след подновяването на играта Диого Жота можеше да изравни, но след негов удар топката мина покрай напречната греда. В 58-ата минута Дохърти комбинира с Жота, който този път прати топката в мрежата – 2:2.

В 73-ата минута Раул Хименес направи обрата пълен за Уулвс, след като с прецизен шут не остави шансове на Гасанига. Тотнъм не успя да намери своя ритъм до края на срещата и не затрудни Руи Патрисио, а Уулвс записа много ценен успех.