google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендарният бразилски боец Жозе Алдо е уверен във възможностите си за победа над шампиона в две категории на UFC – Хенри Сехудо. Двамата трябва да се изправят един срещу друг на UFC 250 в Сао Паоло през май, но все още има много въпросителни дали двубоят ще се състои и ще има ли гала вечер изобщо. Причина за това е разпространението на коронавируса, която принуди бразилските власти да въведат извънредни мерки за предпазване и стопиране разпространението на заразата. По тази причина последното събитие отпреди няколко седмици в бразилската столица бе проведено при закрити врати.

Въпреки настоящата ситуация със заразата, Жозе Алдо тренира сериозно и изглежда сигурен в победата си над американския боец и споделя, че най-големият проблем за него в момента е свалянето на килограми. Ето какво каза Алдо в едно от последните си интервюта за предстоящия двубой със Сехудо:

“Ще намеря група от 5 бойци, които също като мен са под карантина и не са болни, за да тренираме заедно. Доказах, че нямам този вирус и вече 2-ра седмица съм си у дома. Всички сме изолирани. Под карантина сме, така че когато свърши, ще вземем всички необходими предпазни мерки и ще можем да тренираме джиу-джицу и спаринг. Ще можем да направим нормално обучение. Залата е затворена, така че ще я отворим само за нас и ще тренираме, без да рискуваме да се заразим или да заразим другите. Имам нужда само от една седмица тренировки, за да победя Сехудо. Повече ме тревожи влизането в категорията, отколкото самата битка с него. Мога да не тренирам и да съм на почивка, но ако ме вкарате в клетката с Хенри, то аз ще го победя със затворени очи. Спарингите не са важни, както и времето, което имам да тренирам. Мога да го победя и без да тренирам. Единственият проблем са килата и затова гледам да се храня правилно. Не трябва да се тревожите, защото аз съм готов да се бия.  Ще победя Сехудо, където и да се води боя. С лекота мога да го нокаутирам. Няма да е 5 рунда. Той няма да ме събори, защото съм се бил с по-добри борци от него. Ако битката е на земята, то аз ще го събмитна, а на крака ще го нокаутирам. Не се тревожете, защото ще го нокаутирам.”

Двубоят между Алдо и Сехудо без съмнение ще предизвика сериозен интерес и ще сблъска два интересни стила в съвременния ММА – Алдо е представител на силната бразилска жиу-житсу школа със силен и прецизен страйкинг, докато Сехудо е изключително експлозивен борец, олимпийски шампион, който отлично адаптира борцовите си умения за битка по правилата на смесените бойни изкуства. Без съмнение сблъсък, който си струва да бъде видян.