Ужас в Кросби – маскирани обраха брутално вратаря на Евертън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Обирджиите били въоръжени с мачете, взели за заложници децата и съпругата на шведския национал

Вратарят на Евертън Робин Олсен и семейството му изживяли труден за описване ужас, след като в тяхно присъствие в дома им нахлули маскирани и въоръжени с мачете мъже.

 

Стражът на шведския национален тим бил заплашен с нож и принуден да предава куп ценни вещи, бижута, часовници и пари, обикаляйки от стая в стая с острие, доближено до тялото му и под брутални и груби наставления от страна на агресора.

Жена му Миа, както и децата им Алисия и Александър – съответно на пет и на три годишна възраст, също били вкъщи, когато бандитите нахлули. Те били държани за заложници докато Олсен предава ценностите.

31-годишният Олсен, който пристигна в Мърсисайд под наем от италианския Рома, и семейството му не успели да се отърсят от ужаса и се изнесли още на следващия ден от къщата. От Евертън пък обявиха, че веднага са наели охрана на имота.

“Това не беше просто кражба с взлом, това беше най-лошият вид домашна инвазия,” коментира близък на семейство Олсен.

“Банда, въоръжена с мачете, заплашваща жена ви и децата ви. Робин беше ужасен. Той не се притеснява от кражбата на материални неща, но е притеснен за психическите последствия за семейството му.”

Смразяващите кръвта сцени в дома на Олсен се случват съвсем скоро след обира в дома на боса на Евертън Карло Анчелоти, по време на който според местните медии в къщата на италианеца в Кросби е била дъщеря му.

Домовете на футболисти и мениджъри от Висшата лига нерядко стават мишена на грабежи, като сред най-потърпевши са играчи на клубове от английския северозапад.