В Арда мотивирани най-после да победят Черно море
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от Кърджали с изключително тежка програма в следващите седмици

Днес Арда ще има възможност да се залепи за челната тройка в Първа лига. За целта, разбира се, е нужно отборът от Кърджали да победи един от най-неудобните си опоненти – Черно море.

След промоцията в елитния ешелон Арда се изправи четири пъти срещу Моряците и в нито един от тях не успя да стигне до победата – две равенства и две загуби, като в тях реализира само един гол.

Нещо повече, през 2018 година съставът от Кърджали бе елиминиран именно от Черно море в турнира за Купата на България след загуба с 0:1, независимо че в последния четвърт час гостите от Варна играха в намален състав.

“Черно море е един от най-неприятните и неудобни отбори в елита като съперник, каквото и да си говорим,” признава и помощник-треньорът на Арда Емил Кременлиев. “А имат и добри футболисти… Коварен съперник!”

Кременлиев е наясно, че в следващите седмици неговият тим ще трябва да се справи с куп сериозни предизвикателства.

“Очаква ни много трудна серия от мачове,” обобщава бившият бранител, който беше част от националния тим по време на знаменитото Американско лято от 1994 година. “След Черно море срещаме Лудогорец, после играем с ЦСКА 1948 за купата, след това идват срещите с Локомотив (Пловдив) и Берое. Тежка програма, но всеки минава през това.”

“Хубаво е, че след загубата от Славия продължихме напред за купата с победа на „Ивайло“. Това носи самочувствие. Завръща се и Спас Делев, който е един от моторите в тима ни.”

Спас Делев се завръща сред титулярите, но бразилецът Жуниньо все още не е възстановен и атаката отново ще бъде предождана от Тонислав Йорданов.

От тима на Черно море ще липсва травмираният македонския бранител Влатко Дробаров.

Букмейкърът bet365.com дава леко предимство на Арда – коефициентът за победа на домакините е 2.10, докато този за краен успех на варненци е 3.10. Ставката за равенство е 3.30.

Двубоят в Кърджали започва в 15.00 часа и ще бъде излъчен пряко в ефира на “Диема Спорт”.

Вероятни състави:

АРДА (3-4-2-1): Караджов; Стоев, Крумов, Таравел; Лозев, Мартинов, Руменов, А. Георгиев; Коконов, С. Делев; Т. Йорданов
Старши треньор: Николай Киров

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Г. Георгиев; В. Попов, Станчев, Димов, Панов; Панайотов, Велев; Родриго, И. Илиев, Касми; Зе Гомеш
Старши треньор: Илиан Илиев

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: “Арена Арда”