В Аякс са амбициозни – искат да си върнат Луис Суарес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Холандският гранд Аякс ще се опита да направи голям трансферен удар и да си върне Луис Суарес, съобщиха медиите в Нидерландия. Според информациите, уругвайският голаджия е един от застрашените от чистката в Барселона, която ще бъде предприета след катастрофалната загуба от Байерн Мюнхен и незадоволителните резултати на каталунците в последните сезони.

Спортният директор на Аякс Марк Овермарс вярва, че може да навие Суарес да се завърне в Аякс, както успя да направи с играчи като Дейли Блинд и Клаас Ян Хунтелаар.

Договорът на Суарес с Барселона до лятото на 2021 година, като има клауза, че ще бъде подновен автоматично, ако той изиграе 60% от мачовете през новия сезон. Ръководоните фактори на “Камп Ноу” обаче обмислят възможността да продадат 33-годишния нападател, за да могат да съберат достатъчно средства, с които да обновят състава и да вземат по-млади футболисти, които да са бъдещето на каталунския гранд.

Луис Суарез премина в Барселона от Ливърпул през 2014 година, като за шест години с екипа на “каталунците” има 147 гола в 191 мача.