В Барса решиха: Куман ще е!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Роналд Куман на практика бе провъзгласен от президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу за наследник на уволнения наставник Кике Сетиен.

Нещо повече, силният човек на “Камп Ноу” обяви, че бившият бранител ще гради отбора си около Лео Меси, отхвърляйки спекулациите за евентуалното напускане на аржентинския маестро.

“Ако не настъпи някаква непредвидена промяна, ние ще обявим Куман за треньор,” обяви Бартомеу пред клубната телевизия на Барса. “Той ще води отбора и играчите с различен проект.

“В този проект ние ще имаме треньор, когото всички фенове на Барса познават.”

В Барса решиха: Куман ще е! 1

Бившият бранител на каталунците Куман бе ключова фигура в Дрийм Тийма на Йохан Кройф, който донесе на “Камп Ноу” първи трофей в турнира за Купата на европейските шампиони през 1992 година.

Очертаващото се пристигане на Куман в Барса ще бъде третата основна стъпка в преструктурирането на клуба.

В понеделник бе уволнен старши треньора Кике Сетиен, а ден по-късно каталунците се разделиха и със спортния директор Ерик Абидал.

Във вторник Куман се завърна в Барселона, след като сутринта преговаря в Нидерландия с шефовете на местната федерация за предсрочното прекратяване на контракта си като национален селекционер.

Куман ще остане завинаги в сърцата на феновете на тима с победния си гол във финала в турнира за КЕШ със Сампдория, игран на “Уембли”.

“Залагаме на него, защото го познаваме отлично,” допълни Бартомеу. “Знаем как той мисли, как би играл воден от него отбор, но също и заради опита му при нас.

“Той беше част от Дрийм Тийма на Йохан, познава Барса и знае разбирането ни за футбола.”