В Испания: Куман е готов да напусне Нидерландия, за да поеме Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман е сред спряганите за евентуален нов треньор на Барселона. Специалистът обмисля да напусне “лалетата”, за да застане начело на “блаугранас”, твърди Mundo Deportivo.

На 99% е сигурно, че Кике Сетиен ще освободи поста старши треньор на Барселона след катастрофалното поражение с 2:8 от Байерн Мюнхен в Шампионска лига. Със Сетиен начело, Барса загуби и битката с Реал Мадрид за титлата в Испания.

Още през зимата Роналд Куман имаше предложение от ръководството на Барса да поеме клуба след уволнението на Ернесто Валверде. Тогава обаче бившият централен защитник реши да откаже, за да води родината си Нидерландия на Евро 2020. Европейското първенство обаче бе отложено с една година поради пандемията от COVID-19.

Според информацията, Роналд Куман ще се възползва от може би последния си шанс в близко бъдеще да застане начело на Барселона, тъй като ако не го направи, то е много вероятно легендата на клуба Шави Ернандес да заеме поста и да му се даде картбланш в следващите години.

Нидерландския специалист обаче е доста по-опитният от двамата и може да бъде първи избор на ръководството на Барса. Като футболист Роналд Куман игра за каталунците в периода 1989-1995 година. Между 1998 и 2000-а беше част от треньорския щаб на Барса. Старши треньор по това време бе Луис ван Гаал.