В Испания определиха колко би струвал Холанд на Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" ще трябва да се бръкне с 200 млн. евро за норвежкия голаджия

Настоящият шампион на Испания – Реал Мадрид, почти сигурно няма да успее да привлече една от основните си трансферни цели. Става въпрос за голмайстора на Борусия Дортмунд – Ерлинг Холанд, тъй като “белият балет” няма нужните средства за трансфер на норвежеца това лято, съобщава „Marca“.

Изданието излиза с информация, че подобна сделка може да струва около 200 млн. евро, ако се вземат предвид не само сумата по трансфера, но и комисионната към популярния агент на футболиста – Мино Райола.

От Борусия нямат намерение да продават норвежеца през това лято. Имаше информации, че „жълто-черните“ са му поставили цена от около 180 млн. евро. Реал Мадрид обаче не е готов да плати подобна сума при никакви обстоятелства.

Освен това в мадридския клуб са почти убедени, че нито един отбор в Европа няма да успее да се подсили с Холанд заради сериозните финансови последствия от пандемията от коронавирус. Така той почти сигурно ще остане в Дортмунд.

В същото време нито Борусия, нито някого от обкръжението на Халанд не са потвърдили информацията за съществуването на откупна клауза в договора му. Според информациите, в неговия договор има подобна клауза в размер на 75 млн. евро, която няма да е активна преди лятото на 2022 година.

20-годишният футболист прави пореден силен сезон, като има 25 гола и 5 асистенции в 26 мача в Бундеслигата. Той бе на висота и в Шампионска лига, където отбеляза 10 попадения в 8 срещи.