В Италия: Никола Илиев е кандидат за бъдещ идол на феновете на Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неубедителното представяне на Ромелу Лукаку може да даде възможност за изява на българския талант още този сезон

Италианското издание „footballnews24.it“ изготви материал за талантите на Интер, които скоро може да заиграят в първия отбор, воден от Симоне Индзаги. Според медията българският национал Никола Илиев е нападателят на бъдещето на “синьо-черните” и ще бъде идол на феновете, а ръководствоот на тима се е влюбило в него.

Никола Илиев даде голяма заявка за бъдещето, когато вкара 4 гола в Младежката Шампионска лига срещу Виктория Пилзен за успеха с 4:2. От „footballnews24.it“ отбелязват майсторството на Илиев при попаденията:

„Първият гол бе като на чист нападател. Той се втурна към ничия топка в наказателното поле като орел към плячката си и вкара. След това показа хладнокръвието си, след като преодоля чешкия вратар след научнофантастично движени очи в очи. Третият е удар с глава, който показа позиционирането му в наказателното поле, а последният – индивидуална акция, която завърши с удар с десния крак след 20-метров пробег.”

“Роденият през 2004-а година футболист направи трансфер в Интер от Ботев Пловдив за 500 000 евро. В началото играе зад нападателя в ролята на „трекоартиста“, както е по-познато в Италия, но след това се превръща в типичен нападател, „съвременен“, както описва изданието. „Дрибъл, добра скорост и точен удар са основните му характеристики. Никола Илиев е кандидат за бъдещ идол на феновете на Интер“, пише италианското издание.

Медията смята, че талантливият българин е идеален за партньор в атаката на Лаутаро Мартинес, а Хоакин Кореа да играе зад тях. Изданието допълва, неубедителното представяне на Ромелу Лукаку може да даде възможност на българския футболист да дебютира за първия тим този сезон.