google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Феновете на футбола с нетърпение чакат всяка събота, когато по традиция се играят стотици мачове от европейските първенства.

Днес обаче положението е по-различно, след като пандемията коронавирус е обхванала Европа. В почти всички държави е обявено бедствено положение, а футболните първенства са прекратени.

Английската Висша лига, италианската Серия “А”, испанската “Ла Лига” и много други водещи първенства няма да предложат футбол на феновете. Мачове няма да има още в държавите Германия, Франция, Холандия, Португлия, Белгия, Шотландия, България, Полша, Гърция и др. – с една дума почти навсякъде.

Все пак откриваме, че в някои шампионати футболът продължава. Ето и в кои първенства в Европа ще има двубои тази събота:

Руската Премиер Лига няма да спира за момента. В Русия обстановката е доста по-нормална и мачовете ще се проведат по-програма. Първият двубой днес от 13:00 ч. между отборите на Оренбург и Спартак Москва. В 15:30 ч. лидерът Зенит е домакин на Урал, а малко след това Арсенал Тула пореща Рубин Казан. В неделя също ше се проведат двубои от шампионата.

В Украйна се провеждат плейофите и първенството не е спряно. В мач от групата за титлата днес от 17:00 ч. един срещу друг излизат отборите на Александрия – Колос Ковалевка. Двугите две срещи в плейофите за оцеляване са между ФК Лвов – Карпати Лвов и Днипро-1 – ФК Мариупол.

Два мача ще се изиграят днес и от Купата на Беларус. По-интересният сблъсък е между БАТЕ Борисов и Динамо Минск, докато Шахтьор Солигорск посреща Торпедо-БелАЗ.

Турксата “Супер лига” предлага три срещи тази събота. Още в 13:00 ч. Денизлиспор се изправя срещу Генлебирлиги, а по-късно са двубоите между Аланияспор – Газиантеп и Коняспор – Фенербаче.