google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шефовете на Левски очевидно продължават да вярват в мантрата за неотразимата клубна марка, която винаги се оказва магнит за щедри рекламодатели и спомоществователи.

Иначе трудно бихме приели сериозно учудването на мажоритарния собственик на Сините Наско Сираков за промяната в нагласата на компании, декларирали преди време, поне на думи, готовност да наливат средства в клубната каса.

“Странно, че спонсори, които сами ни търсеха, сега се оказват със сериозни проблеми в бюджета за реклама и се отдръпват,” обяви бившият голмайстор при представянето на клип с участието на известни певци, актьори и спортисти, призоваващ за спасението на Левски.

Удивително е, че тези думи на Сираков идват в момент на изключително сложна политическа ситуация, в която редица бизнес-сектори са натиснали бутона за изчакване.

Добавяйки към това и все още деликатната епидемиологична остановка, която буквално пресуши постъпленията на куп фирми,  става ясно, че заелите се със спасението на Левски все още живеят в някакъв илюзорен свят.

“Продължаваме всеки ден да се срещаме с потенциални хора, които могат да рекламират или спонсорират,” обяви Сираков.

“Ножът е опрял до кокала. Не спираме да работим по различни идеи и неща.

“Другият основен начин, с който Левски ще се опита да стабилизира финансовото си състояние е да продаде част от играчите си. Макар и да не са взимали заплати от доста време и на теория да могат да си тръгнат като свободни агенти, футболистите засега влизат в положението на ръководството и не подават заявления за разтрогване на договори по вина на клуба.”

Изпълнителният директор на Сините Павел Колев пък призна, че обявяването на клуба в несъстоятелсност би било неизбежно в случай, че ситуацията не се промени.

“Този момент не е далече,” заяви Колев, допълвайки че няма конкретен срок за подаване на молба за несъстоятелност.